luni, decembrie 01, 2008

Prima postare

Putine cuvinte, lucruri frumoase. Asa vad blogul proaspat creat. Sper ca macar una dintre postarile viitoare, sa foloseasca macar unui om. Atunci m-as bucura.

Ieri, 1 decembrie, ziua nationala, pe TVR1 am prins cateva secvente dintr-o emisiune foarte emotionanta. Se numea "România din suflete". Au fost prezentati si premiati cativa romani contemporani care au impresionat prin cariera si faptele lor. Niste valori, niste exemple pentru oricare dintre noi, niste repere. Niste romani adevarati... Dar cine auzise de ei?! Ne-au aratat ca se poate, si ca trebuie doar sa vrei.
Felicitari realizatorilor, pentru ca au reusit de ziua nationala sa ma faca - pe mine si sunt sigur ca si pe multi altii, mandru ca sunt roman. Privind la oameni valorosi, de calitate, se naste gandul ca inca nu e tarziu sa incepem sa schimbam lucrurile. Ne face sa credem ca inca mai exista lucruri bune in tara noastra, ca inca exista oameni buni, exista potential. Trebuie trezit, strunit, pus la treaba. Mesajul acestor oameni cu siguranta ca nu va ramane fara ecou in randurile romanilor.

E o bucurie sa vezi ca printre atatea programe tv care te degradeaza, mai ai ocazia sa urmaresti emisiuni care te inalta, care-ti dau sperante, care te fac sa aspiri catre lucruri si vremuri mai frumoase.
Asa cum a spus si domnul Dan Puric, aceasta emisiune a prezentat o bucatica din Romania eterna.

Un comentariu:

  1. Bine ai venit in lumea noastră virtuală. Îţi doresc să-ţi dea Dumnezeu cât mai multe gânduri frumoase, cu care să ne încânţi privirea şi inima.

    Cât priveşte ziua de ieri, nu pot decât să repet ceea ce cu mulţi ani în urmă, spunea cineva:

    "...Oameni de azi aşteaptă Canaanul binelui din multe părţi. Unii îl aşteaptă de la oamenii, alţii de la politică. Însă binele trebuie aşteptat din altă parte: de la îndreptarea purtărilor noastre. Până când noi suntem răi, în zadar aşteptăm vremuri bune. La congresul din Stocholm, unde trimişii tuturor Bisericilor s-au sfătuit asupra îndreptării relelor din lume, principele Suediei a spus o vorbă foarte cuminte: "Noi, oamenii şi popoarele de azi - a zis principele - trăim vremurile ce le merităm"... La aşa oameni, aşa vremuri...la aşa cap, aşa căciulă. Noi căutăm pricinile relelor în afară de noi, şi ele sunt în noi.
    Şi nu numai românii suntem în această stare biblică. Toate popoarele sunt aşa....De necazuri, acele neamuri vor scăpa mai întâi, care vor fi mai mult nădăjduit spre Domnul; căci dacă vom fi nădăjduindu-ne spre Dânsul, ne vom mântui printr-Însul (Isaia 1, 27)

    În praznicul nostru naţional de 1 Decembrie, să nu uităm acest adevăr."

    - Părintele Iosif Trifa, din cartea: http://www.oasteadomnului.ro/librarie/details.php?id=169
    pag. 198-201 -

    RăspundețiȘtergere